Hessu

TK2, TK3, EVL1, AGI3 Pythagoraan Goofy Guy

17.2.1997-13.4.2012


Hessu koiranetissä

Hessu hömppä tokoilee 13-vuotiaan 😀

Hessu saapui luokseni, kun olin päättämässä peruskoulu, vuona -97 huhtikuussa. Aloin haaveilla omasta harrastuskoirasta, joka olisi pienempi ja energisempi, kuin sakemanni. Pitkään pohdin partiksen ja borderin välillä. Päädyin kuitenkin tuolloin partikseen, kuvitellen sen helpommaksi roduksi.

Hessu kuitenkin osoittautui varsin haastavaksi pennuksi, kuvitellessaan omistavansa koko maailman. Vuoden päivät väänettiin kaapin paikkaan, kunnes pääsimme yhteisymmärrykseen asian suhteen. Sen jälkeen ei ole tarvinnut vääntää asian tiimoilta.

Luonteeltaan Hessu on iloinen ja avoin ja joka todella rakastaa koko maailmaa. Ei ole ihmistä, josta Hessu ei pitäisi. Hessulla onkin tapana ottaa kaikki tutut ja myös tuntemattomat vuolaan volinan kanssa vastaa. Hessu onkin saanut lisä  nimen laulava lintukoira =D

Vedessä lottaaminen on myös pojan intohimoja vielä vanhoillakin päivillä. Varsin pirtee vanhus onkin ikäisekseen. Vielä taittuu nuoremman mukana 2 tunnin lenkki. Tosin agility ja pyöräylyt on jouduttu jättämään väliin kulumien takia, mutta se ei menoa haittaa tuntuu Hessu tuumaavan iloiseen partismaiseen tyyliin =D

Hessu on aina ollut helppo motivoida koulutukseen. Lajeina sillä on ollut toko ja agility. Hermot eivät tosin ole olleet pojan vahvimpia puolia. Varsinkin agilityssä tuntui toisinaan keittävän yli ja myöhemmin tokossakin, kun päästiin ylimpiin luokkiin, joka pursuaa erilaisia noutoja.

Hessu on kuitenkin ollut ihana reenata ja kisata vaikka se aina välillä laittoikin säännöt uusiksi. Agilityssä selvitimme tiemme kolmos luokkaan, jossa ei sitten tullut sen kummempaa kunniaa. Koho kohtana lienee tässä lajissa Hessun kanssa Imatralla vuona -99 käyty avoin knock out sm-kisa (agiSM kisan yhteydessä), jossa Hessu selvisi kakkoseksi varsin kovassa porukassa ollen vasta itse 1-luokassa.Toinen kohokohta, joka myös liittyy agilityyn on vuodelta 2001, kun Lappeenrannassa oli agi-rotu. Hessu kisasi 2-luokassa sijoittuen myös toiseksin 100 koirakon joukosta.

Tokossa ei sen kummempia kohokohtia ole ollut. Tosin jokainen 1-tulos on omalla tavallaan ollut koho kohta. Hessun kanssa kuitenkin voidaan lukea eräänlaiseksi saavutukseksi TK2 ja EVL-luokasta 1.tulos pistein 282, joka tosin jäi meidän ainoaksi. Spekuloida aina voi olisimmeko saaneet ne kaksi muutakin. Hessu kun sairastui ja uudet kennelliiton säännöt pudottivat meidät pois pelistä. Hessu on kuitenkin ollut aika tuulella käyvä koira, joten ihan yhtä hyvin kun olisimme voineet saada uupuvat ykköset kasaan olisimme voineet olla saamattakin. Kolmessa kisassa kuitenkin jäi 1-tulos harmittavasti ruudun päähän. Hessulla kun ei koskaan ollut hyvää kykyä hahmottaa sitä, eikä asiaa auttanut yhtään se, että omistajallaan on huono syvyys näkö, joten siinä sitä sitten oltiin ja ihmeteltiin aina toistuvasti tipahtelevia nollia ko. liikkeestä luokassa, kuin luokassa.

Nykyisin Hessu viettää ansaittuja eläkepäiviä rakkaana vanhuksena, viihdyttäen omistajaansa suloisella ja hellyyttävällä olemuksellaan ja pitäen kuria rautaisella otteella suhteessa nuorempaan. Nykyisin sanonkin Hessua leikkisästi vanhaksi patriarkaksi. Hessun vointi on myös oikein hyvä vaikka ottaa huomioon sen tosi asian, että poika meinasi kuolla neljän vanhana krooniseen suolistotulehdukseen. Onneksi kuitenkin löytyi oikea ruokinta ja lääkitys. Olenkin usein pohtinut kiitollisena sitä, että on ilo ja siunaus omistaa hyvin voiva koiravanhus.

Hessu eli pitkän ja hyvän elämän. Ei tule enää koskaan toista koiraa, jonka kanssa saisin jakaa puolet elämästäni, jonka kanssa kokisin ensimmäisen omaan asuntoon muuton tai työelämään siirtymisen. Hessu oli kaveri, joka kulki aina ja kaikkialla mukana. Hessu oli koira johon pystyi luottamaan joka tilanteessa. Ja ennen kaikkea Hessu tuntui olevan koira, joka jäi monen mieleen ja jota niin moni rakasti. Oli todellinen ilo ja onni saada pitää Hessu 15-vuotta luonani 😊 Elämäni koira!

%d bloggaajaa tykkää tästä: