Ruut

TK1, TK3, TK4, FI TVA, AGI1 Tending Lunar


Ruut koiranetissä

Ruut on syntynyt karkauspäivänä vuona 2008 Pieni BC’n alku on pitkän ajan haave. Jo silloin kun suunnitelin Hessun hankintaa (-96), mietin partiksen ja borderin väliltä. Silloin kuitenkin borderi sai jäädä odottelemaan tulevaisuuteen.

Ruut on luonteeltaan erittäin nöyrä koira. Lisäksi tyttö on aika ohjaaja herkkä. Ruut on aina tarvinnut oman tuumaus tauon uusissa tilanteissa pohtiakseen tilanteen vakavuuden. kun aika toiselle suodaan, niin Ruut on asian kanssa sinut. Hermorakenne ja toimintakyky sitä vastoin onneksi tällä herkällä ja sielukkaalla koiralla ovat kohdillaan. Ruut on aina ollut pikku vanha ja taipuvainen tosikkomaisuuteen. Kun töitä tehdään, niin sitten kanssa tehdään. Pelleillä voi muulloinkin. Ruut omaa erittäin hyvän keskittymiskyvyn ja sitä onkin ihan pienestä asti ollut helppo työstää eteenpäin. Uudet asiat opitaan myös ennätys ajassa. Ruut ei myöskään rupee säätämään jos on kerran jonkun asian oppinut. Ruun vahvuus onkin suoritus varmuus.

Ruut on koti oloissa aika helppo koira. Kovinkaan paljon se ei pentuna tehnyt tuhoja. Muutamia pikku juttuja lukuun ottamatta. Ruut osaa todella hyvin relata, eikä myöskään ota pulttia toimettomuudesta, korkeintaa leikkii aktiivisemmin itsekseen. Tuntuu, että Ruut elää työnteolle ja leikille. Saalisvietti on kova ja taistelussa käytetään runsaita äänitehosteita. Ruuasta ei kovinkaan välitä koulutuksissa, mutta ehkä paremmin nyt kun ikää on tullut hiukka lisää.

Yksi Ruun hassuista puolista on tarve halata kaiken aikaa. Se saattaa hypätä esim. takaa päin ja kietoa tassut kaulan ympärille. Se on aina ja kaiken aikaa työntämässä pikkuista päätään kainaloon. Lisäksi Ruut on myös hyvin hellä otteissaan. Se ei todellakaan ole koskaan ollut mikään “Nenä murskaksi” -pentu. Hassua on myös se, että Ruut ei ole ikinä kalunnut ihmisen käsiä tai jalkoja. Se ei ole edes napannut kertaakaan lahkeesta kiinni, mutta sehän onkin maailman kiltein koira ;0)

Ruun miinuspuoliksi voisi lukea sen signaali herkkyyden ja taipumuksen stressaantua helposti. Nämä ovatkin asioita jonka eteen ollaan jouduttu tekemään aika paljon töitä. Asiassa ollaan kuitenkin menty aimo harppauksin eteen päin, eikä signasliherkkyyttä juuri enää esiinny arjessa. Stressitilanteissa se palaa helposti siihen, mutta kun tämän osaa ottaa huomioon, niin ei se juurikaan enää näyttäydy elämässämme.

Ruut, Lahja taivaasta

Haluan jakaa lopuksi tarinan, joka liittyy omaan pieneen Ruutiini. Toiset sanovat niitä sattumiksi, mutta itse en sellaisiin usko, olenhan niin monta tarkkaa rukousvastausta saanut elämässäni. Ruuti on vain yksi monista =0)

Aloin haaveilemaan omasta BC’tä reilu kaksi vuotta sitten. Ensimmäinen yhdistelmä josta odotin oli Abba-Lucky. Siitä ei valitettavasti koskaan syntynyt yhtään pentua, mutta silloin ihastuin todella tuohon urokseen. Ajattelin, että siltä olisi ihana saada pentu. Ystävät tietävät, että näiden vuosien aikana haaveilin myös lyhytkarva trikki nartusta. Nuo reilut pari vuotta tuntuivat aika piinallisilta odottaa ja ystäväni Taina aina sanoi, että odottaminen kannattaa sillä sitten kun on sen aika, niin sieltä tulee juuri sellainen pentu joka on tarkoitettu mulle. En silloin osannut ajatella kuinka oikeassa hän oli asian suhteen.

Helmikuun lopussa sitten syntyi kaksois astutus pentueeseen Glendalle narttu pentu, jota kutsuttiin alusta asti Lahjaksi. Lahjasta tuli trikki ja lyhytkarvainen ja DNA-testi totesi sen Luckyn lapsoseksi. En kuitenkaan koskaan maininnut Riitalle haaveestani. Kun sitten koitti päivä jolloin sain tietää, kuka on mun oma pieni Ruut, en voinut kuin kiittää Taivaan Isää Lahjasta jonka hän antoi minulle päivää jälkeen omien synttäreiden.

Olin päättänyt Ruutin nimen jo paljon aikaisemmin. Nimensä tyttö on saanut vanhantestamenti Ruutin kirjan mukaan. Myöhemmin selvisi, että se on Hepreaa ja tarkoittaa ystävää. Nimi on mielestäni täydellinen tytölle sillä se kertoo siitä millainen Jeesus on omilleen, Ystävä!

%d bloggaajaa tykkää tästä: